Een uniek programma

Schola Nova, opgericht in 1995, is een niet gesubsidieerde privéschool, gelegen in het hartje van Waals-Brabant (België). De school geeft lager en middelbaar onderwijs aan leerlingen van 7 tot 18 jaar. 

Het programma dat sedert 1995 het succes en de reputatie van de school uitmaakt is dat van klassiek Latijn-Griekse humaniora. Dit bevoorrecht middel om door te dringen tot de Westerse cultuur heeft sinds eeuwen zijn sporen verdiend. Waarom de nieuwe generaties beroven van een in deze wereld hoopgevende humanistische vorming? 
Het doel van de school is bekwame jongeren te vormen, in staat om zich in verschillende talen uit te drukken en om zowel met het hart als met de geest te redeneren, met een open kijk op de wereld en op andere culturen, dankzij een diepgaande kennis van hun verleden en de Oudheid. 

Schola Nova kan rekenen op geestdriftige en uiterst bekwame leerkrachten en op de actieve inzet van ouders binnen de school.

Actualiteit

Pièce de théâtre des Humanités

Vendredi 31 mai à 18h30, Aula Maior de Schola Nova

Concert de CHORDAE NOVAE, l'ensemble à cordes de Schola Nova, sous la direction de Monique Deside

Dimanche 2 juin 2024 à 16h30

CONCERT

trois dates et trois lieux pour un même concert

Concert exceptionnel qui n'est pas organisé par Schola Nova, mais qui permet de découvrir les compositions de son fondateur, Stéphane Feye. Des œuvres pour cordes (dont un quatuor) et des œuvres vocales mettant en musique les paroles du philosophe-peintre Louis Cattiaux. 

Réservation  https://www.concertschola.be/musiques-de-feye

Otium sine litteris mors est et vivi hominis sepultura
Vrije tijd zonder letteren betekent de dood en het graf van de levende mens

Seneca, wijsgeer
1ste eeuw na Chr.