Een uniek programma

Schola Nova, opgericht in 1995, is een niet gesubsidieerde privéschool, gelegen in het hartje van Waals-Brabant (België). De school geeft lager en middelbaar onderwijs aan leerlingen van 7 tot 18 jaar. 

Het programma dat sedert 25 jaar het succes en de reputatie van de school uitmaakt is dat van klassiek Latijn-Griekse humaniora. Dit bevoorrecht middel om door te dringen tot de Westerse cultuur heeft sinds eeuwen zijn sporen verdiend. Waarom de nieuwe generaties beroven van een in deze wereld hoopgevende humanistische vorming? 
Het doel van de school is bekwame jongeren te vormen, in staat om zich in verschillende talen uit te drukken en om zowel met het hart als met de geest te redeneren, met een open kijk op de wereld en op andere culturen, dankzij een diepgaande kennis van hun verleden en de Oudheid. 

Schola Nova kan rekenen op geestdriftige en uiterst bekwame leerkrachten en op de actieve inzet van ouders binnen de school.

Actualiteit

Portes ouvertes 2021

7 et 8 mai 2021

Schola Nova ouvrira ses portes vendredi 7 et samedi 8 mai 2021 à tous ceux qui souhaitent découvrir son projet pédagogique et ses activités culturelles. D'ici là, possibilité de prendre un rendez-vous ou de passer une journée à l'école en visiteur.

Concours annuel de Plaidoiries

Vendredi 19 mars de 9h à 15h

Les élèves du grex III devront défendre une cause devant un jury composé d'adultes et d'élèves ayant déjà participé à ce concours. L'affaire se déroule cette fois en 1616... C'est une expérience très riche à tout point de vue : prise de parole en public, étude d'un sujet, argumentation, diction, magnétisme,etc.image.png

 

Otium sine litteris mors est et vivi hominis sepultura
Vrije tijd zonder letteren betekent de dood en het graf van de levende mens

Seneca, wijsgeer
1ste eeuw na Chr.