Een uniek programma

Schola Nova, opgericht in 1995, is een niet gesubsidieerde privéschool, gelegen in het hartje van Waals-Brabant (België). De school geeft lager en middelbaar onderwijs aan leerlingen van 7 tot 18 jaar. 

Het programma dat sedert 25 jaar het succes en de reputatie van de school uitmaakt is dat van klassiek Latijn-Griekse humaniora. Dit bevoorrecht middel om door te dringen tot de Westerse cultuur heeft sinds eeuwen zijn sporen verdiend. Waarom de nieuwe generaties beroven van een in deze wereld hoopgevende humanistische vorming? 
Het doel van de school is bekwame jongeren te vormen, in staat om zich in verschillende talen uit te drukken en om zowel met het hart als met de geest te redeneren, met een open kijk op de wereld en op andere culturen, dankzij een diepgaande kennis van hun verleden en de Oudheid. 

Schola Nova kan rekenen op geestdriftige en uiterst bekwame leerkrachten en op de actieve inzet van ouders binnen de school.

Actualiteit

Opendeurdagen in Schola Nova

Vrijdag 17 mei 2019 (16u tot 19u) en Zaterdag 18 mei (15u tot 18u - 18u : Toneelstuk Cyrano !)

Venez visiter l'école ! Démonstrations de cours, ateliers artistiques et scientifiques, rencontre avec les professeurs, les élèves et d'autres parents.

Le samedi à 18h aura lieu la représentation du spectacle théâtral et musical Cyrano de Bergerac, joué par les élèves des Humanités. Il y aura une répétition générale publique le vendredi à 16h.

Venez nombreux !

Toneelstuk in het Nederlands door de leerlingen van grex I en III - vrijdag 24 mei 2019 om 13u

"Ridder zoekt jongvrouw" ... en daarna nog een verrassing !

Les élèves de première et troisième Humanité vous présentent des pièces totalement jouées en néerlandais.

Merci à Myriam, leur professeur !

Otium sine litteris mors est et vivi hominis sepultura
Vrije tijd zonder letteren betekent de dood en het graf van de levende mens

Seneca, wijsgeer
1ste eeuw na Chr.