Een uniek programma

Schola Nova, opgericht in 1995, is een niet gesubsidieerde privéschool, gelegen in het hartje van Waals-Brabant (België). De school geeft lager en middelbaar onderwijs aan leerlingen van 7 tot 18 jaar. 

Het programma dat sedert 25 jaar het succes en de reputatie van de school uitmaakt is dat van klassiek Latijn-Griekse humaniora. Dit bevoorrecht middel om door te dringen tot de Westerse cultuur heeft sinds eeuwen zijn sporen verdiend. Waarom de nieuwe generaties beroven van een in deze wereld hoopgevende humanistische vorming? 
Het doel van de school is bekwame jongeren te vormen, in staat om zich in verschillende talen uit te drukken en om zowel met het hart als met de geest te redeneren, met een open kijk op de wereld en op andere culturen, dankzij een diepgaande kennis van hun verleden en de Oudheid. 

Schola Nova kan rekenen op geestdriftige en uiterst bekwame leerkrachten en op de actieve inzet van ouders binnen de school.

Actualiteit

Réussite de l'examen d'entrée en Polytechnique - Ingénieur civil - septembre 2019

Bravo à Germain, âgé de 15 ans et demi

Bravo à Germain qui vient de réussir son examen d'entrée en Polytechnique - Ingénieur civil. Il a 15 ans et demi, a terminé en juin 2019 ses 5 années d'Humanités Gréco-Latines à Schola Nova, et a passé le mois d'août à l'ULB pour préparer cet examen. Qui ose prétendre que les Humanités classiques sont un frein pour les études scientifiques et mathématiques ? Et bravo à ses professeurs...

Concert à Schola Nova du Quatuor Zemlinsky

Vendredi 27 septembre 2019 à 20h

František Souček, Petr Střížek – violons, Petr Holman – alto, Vladimír Fortin – violoncelle

Rencontrés lors de festivals par les CoryFeye, le Zemlinsky Quartet de Prague perpétue la tradition du quatuor très vivace en république Tchèque. 

Création mondiale d'un quatuor composé par Stéphane Feye, fondateur de Schola Nova ! À ne pas manquer...

Otium sine litteris mors est et vivi hominis sepultura
Vrije tijd zonder letteren betekent de dood en het graf van de levende mens

Seneca, wijsgeer
1ste eeuw na Chr.