Een uniek programma

Schola Nova, opgericht in 1995, is een niet gesubsidieerde privéschool, gelegen in het hartje van Waals-Brabant (België). De school geeft lager en middelbaar onderwijs aan leerlingen van 7 tot 18 jaar. 

Het programma dat sedert 25 jaar het succes en de reputatie van de school uitmaakt is dat van klassiek Latijn-Griekse humaniora. Dit bevoorrecht middel om door te dringen tot de Westerse cultuur heeft sinds eeuwen zijn sporen verdiend. Waarom de nieuwe generaties beroven van een in deze wereld hoopgevende humanistische vorming? 
Het doel van de school is bekwame jongeren te vormen, in staat om zich in verschillende talen uit te drukken en om zowel met het hart als met de geest te redeneren, met een open kijk op de wereld en op andere culturen, dankzij een diepgaande kennis van hun verleden en de Oudheid. 

Schola Nova kan rekenen op geestdriftige en uiterst bekwame leerkrachten en op de actieve inzet van ouders binnen de school.

Actualiteit

REPRISE DES CONCERTS à Schola Nova

Vendredi 25 septembre - 20h

La musique est de retour à Schola Nova le vendredi 25 septembre avec le Trio Khaldei qui nous emporte dans le répertoire symphonique avec trois maîtres de l'orchestre : Beethoven, Debussy et Sibelius dont ils interpréteront en trio des oeuvres écrites originellement pour grand orchestre symphonique. Une sorte de version 'confinée' et actuelle de chefs d'oeuvres arrangés avec brio. Une occasion unique d'entendre la 7e Symphonie de Beethoven et La Mer de Debussy par un ensemble de fins musiciens à la palette sonore riche et colorée !

Informations complémentaires : http://www.concertschola.be/

Otium sine litteris mors est et vivi hominis sepultura
Vrije tijd zonder letteren betekent de dood en het graf van de levende mens

Seneca, wijsgeer
1ste eeuw na Chr.