Een uniek programma

Schola Nova, opgericht in 1995, is een niet gesubsidieerde privéschool, gelegen in het hartje van Waals-Brabant (België). De school geeft lager en middelbaar onderwijs aan leerlingen van 7 tot 18 jaar. 

Het programma dat sedert 25 jaar het succes en de reputatie van de school uitmaakt is dat van klassiek Latijn-Griekse humaniora. Dit bevoorrecht middel om door te dringen tot de Westerse cultuur heeft sinds eeuwen zijn sporen verdiend. Waarom de nieuwe generaties beroven van een in deze wereld hoopgevende humanistische vorming? 
Het doel van de school is bekwame jongeren te vormen, in staat om zich in verschillende talen uit te drukken en om zowel met het hart als met de geest te redeneren, met een open kijk op de wereld en op andere culturen, dankzij een diepgaande kennis van hun verleden en de Oudheid. 

Schola Nova kan rekenen op geestdriftige en uiterst bekwame leerkrachten en op de actieve inzet van ouders binnen de school.

Actualiteit

Interview télévisé à Milan sur Schola Nova

https://www.byoblu.com/2021/08/26/in-difesa-del-patrimonio-e-linsegnamento-lesperimento-di-schola-nova-in-belgio-di-stephan-feye-e-caroline-thuysbaert/

Rentrée scolaire ce jeudi 2 septembre à 9h

Nous sommes tous impatients de retrouver nos élèves et de reprendre les cours avec enthousiasme !

Reprise des concerts à Schola Nova !

Concert le 23 septembre 2021 à 18h - musique du 16e siècle - Aula Maior - Schola Nova

Pour terminer en beauté une journée consacrée au grand peintre Pieter Brueghel, l'Ensemble Les Goûts Authentiques présente un florilège de pièces instrumentales et vocales qui nous plongent dans l'univers musical du 16e siècle. Chants et danses en français, néerlandais et latin avec un parfum d'Italie et d'Espagne. Nous sommes véritablement transportés dans l'univers sonore de nos régions au 16e siècle... Au plaisir de vous accueillir à nouveau en musique!

 

18:00 Concert de l'Ensemble Les Goûts Authentiques

Jana Pieters, soprano

Leander Van Gijsegem, tenor

Adelheid Glatt, viole de gambe

Piet Stryckers, viole de gambe & vielle-à-roue

Mirella Ruigrok, flûte-à-bec & douçaine

Jan Devlieger, flûte-à-bec, clavecin & direction

Otium sine litteris mors est et vivi hominis sepultura
Vrije tijd zonder letteren betekent de dood en het graf van de levende mens

Seneca, wijsgeer
1ste eeuw na Chr.