Een uniek programma

Schola Nova, opgericht in 1995, is een niet gesubsidieerde privéschool, gelegen in het hartje van Waals-Brabant (België). De school geeft lager en middelbaar onderwijs aan leerlingen van 7 tot 18 jaar. 

Het programma dat sedert 25 jaar het succes en de reputatie van de school uitmaakt is dat van klassiek Latijn-Griekse humaniora. Dit bevoorrecht middel om door te dringen tot de Westerse cultuur heeft sinds eeuwen zijn sporen verdiend. Waarom de nieuwe generaties beroven van een in deze wereld hoopgevende humanistische vorming? 
Het doel van de school is bekwame jongeren te vormen, in staat om zich in verschillende talen uit te drukken en om zowel met het hart als met de geest te redeneren, met een open kijk op de wereld en op andere culturen, dankzij een diepgaande kennis van hun verleden en de Oudheid. 

Schola Nova kan rekenen op geestdriftige en uiterst bekwame leerkrachten en op de actieve inzet van ouders binnen de school.

Actualiteit

Stage de latin en Bulgarie fin août pour les amateurs

du 24 août au 1e septembre 2019 dans la ville de Tryavna (Bulgarie)

Vos omnes ad Scholam aestivam linguarum classicarum Bulgaricam invitare velim. Habebitur hoc anno schola illa inter diem 24. mensis Augusti et Kalendas Septembres in urbe Tryavnae. Per hunc nexum plura sciscitanda sunt.

Rentrée scolaire le jeudi 5 septembre 2019 à 9h

Début de l'année académique 2019-2020

N'attendez pas pour vous inscrire !

Il y aura des portes ouvertes les 17 et 18 mai, mais n'hésitez pas à prendre rendez-vous.

Otium sine litteris mors est et vivi hominis sepultura
Vrije tijd zonder letteren betekent de dood en het graf van de levende mens

Seneca, wijsgeer
1ste eeuw na Chr.